fbpx

GDAŃSK BRZEŹNO – UL. ORLA

W tym projekcie opieramy się na bardzo klasycznej stonowanej bazie kolorystycznej – biele i szarości przełamane czarnymi dodatkami i ocieplone drewnem. Spójność otrzymujemy dzięki zastosowaniu tych samych kafli w łazience jak i w kuchni, a całego charakteru wnętrza nadają nam loftowe drzwi do salonu i sypialni, które nawiązują do metalowej konstrukcji w łazience oraz dodatków w pozostałych pomieszczeniach. W sypialni znajdziemy wydzielony kącik do czytania oraz pracy na czym bardzo zależało klientom.

SOPOT OKRZEI – INVEST KOMFORT

Sopot słynie z pięknych eleganckich kamienic, w tym projekcie jednak mamy przyjemność projektować nowo powstałą inwestycję, jednak pozostajemy przy szykownym i eleganckim designie, który nadają nam wyraźne kafle. Mieszkanie nie należy do najmniejszych, jednak panele z lustrem zapewniają nam nie tylko komfort oddzielając częśc dzienną od strefy wejścia ale również powiększają nam przestrzeń. Przechodząc do łazienki możemy zauważyć spójność dzięki umieszczeniu tego samego rozwiązania dla lustra.

MIESZKANIE 35 M2 W JURACIE

Styl Hamptons w takiej miejscowości jak Jurata jest jak najbardziej wskazana. Nie mogło więc zabraknąć nadmorskich akcentów w postaci steru czy statku, dodatkowo zaproponowana podłoga imituje białe postarzałe deski, które zostały pociągnięte az po sufit, abyśmy mieli wrażenie że przebywamy na okręcie. Mieszkanie jest bardzo kompaktowe, zaprojektowane dla 5 osobowej rodziny. Mimo że klienci korzystają z niego jedynie w okresie letnim zależało nam na tym aby każdy z domowników miał własny kąt.

MIESZKANIE WZGÓRZE FOCHA W GDAŃSKI

W tym projekcie mieliśmy naszym hasłem przewodnim był minimalizm i ocieplenie wnętrza. Stąd pomysł na zastąpienie kafli w łazience mikrocementem, który idealnie współgra z drewnianą ciepłą podłogą.  Zmniejszyliśmy trochę przestrzeń uzyskując tym samym dwa oddzielne i niezależne pokoje dla dwójki dzieci. Dzieci oraz ich potrzeby było dla nas w tym projekcie najważniejsze, ponieważ zależało nam aby rozwijały swoją samodzielność – zastosowaliśmy kilka rozwiązań ze stylu Montessori na czym najbardziej zależało naszym Klientom.

ŁAZIENKI W BLIŹNIAKU W BANINIE

Wyjątkowe łazienki z stylu vintage, gdzie tapety grają główne skrzypce. Zostały zaprojektowane tak aby górna jak i dolna łazienka tworzyły spójność jednak z innymi akcentami. Dopełnieniem są złote baterie oraz charakterystyczne zabudowy z zastosowaniem ciemnego drewna dla małego przełamania oraz plecionki wiedeńskiej.

OSIEDLE NORDA W DĘBKACH

Osiedle NORDA, w zabudowie bliźniaczej. Kilka kroków od jednej z najpiękniejszych plaż w Polsce. Chcąc czuć się jak na wakacjach, pozostaliśmy w nadmorskim klimacie i postawiliśmy na styl hampton. Dominuje tu dużo błękitów oraz zdobione fronty mebli. Do pełni smaku wiklina i dodatki z wyraźnymi wzorami.

MIESZKANIE W CENTRUM GDYNI

Przy tej inwestycji mieliśmy do zaprojektowania aneks kuchenny z jadalnią.  Ze względu na duża przestrzeń postawiliśmy na ciemną zabudowę. Inwestor przed projektem miał ciepłą, jasną kuchnię, więc w nowym projekcie chcieliśmy trochę zaszaleć. Stąd pomysł na butelkową zieleń i złoto. Zależało nam bardzo na tym aby było dużo miejsca do przechowywania, dlatego zaproponowaliśmy zabudowę również równoległej ściany do kuchni. Niezbędny był też duży blat roboczy co zapewnia nam wyspa.

KAWALERKA W MONACHIUM 

Naszym celem było stworzenie przestrzeni  która sprawi że poczujesz się jak w domu. Inspirujące wnętrze dla kreatywnych osób, nie przytłaczający design, który swą kolorystyka pobudzi wyobraźnię i stworzy klimat nawet do pracy zdalnej. Mieszkanie “w pigułce”. Znajdziesz tutaj wszystko co jest potrzebne na co dzień, dodatkowo zaplanowane w taki sposób żeby nie tracić czasu na poszukiwania. Rozkładana sofa, system do przechowywania, w pełni wyposażona kuchnia zapewni komfort życia, na najwyższym poziomie. Po pracy przychodzi czas na relaks, wieczorem możesz wdychać klimat Monachium siedząc na swoim balkonie

APARTAMENT GDYNIA INŻYNIERSKA

MIESZKANIE W NOWYCH KOLIBKACH – GDYNIA 

Inwestorzy zdecydowali się na mieszkanie, które było urządzone około rok temu. Kilka elementów tj. podłoga, wyposażenie łazienek miały pozostać bez zmian i tworzyć spójną całość z projektowanym wnętrzem. Klienci postawili na odcienie beżu, drewna dębowego oraz beli. Elementem wyróżniającym miały być ryfle, które wpasowały się w styl japandi.

DOM W BANINIE – MINIMALIZM W PRZYTULNYM WYDANIU

Naszym zadaniem było stworzenie wnętrza nowoczesnego, minimalistycznego i zarazem rodzinnego. Postawiliśmy na jasne kolory i detal drewnianych ryfli.

NOWA LETNICA GDAŃSK 

Inwestorzy poprosili o eleganckie, proste i nowoczesne wnętrze, które posłuży im przez 4-5 lat, a później łatwo uda się je sprzedać. Projekt zbudowaliśmy więc wokół idei praktyczności oraz funkcjonalności.

DOM NA WYSPIE SOBIESZEWSKIEJ

Wyspa Sobieszewska to jedno z bardziej malowniczych rejonów Trójmiasta. Jest to miejsce gdzie można uciec od zgiełku miasta, pozostając jednak w pobliżu samego śródmieścia Gdańska. Inwestorka kupiła dom, który chciała urządzić w kobiecy i nowoczesny sposób. Najważniejszym punktem domu miała być duża, przestronna kuchnia, która pozwalałaby na wszystkie wyczyny kulinarne.

MIESZKANIE W KAMIENICY – SOPOT MONTE CASSINO

Ulica Bohaterów Monte Cassino w Sopocie to jedno z najbardziej reprezentatywnych i chętnie odwiedzanych miejsc w Trójmieście. Mieszczą się przy niej liczne kawiarnie, restauracje i sklepy, przez które często nie zauważamy najważniejszego – architektury. To tutaj można zobaczyć jedne z najpiękniejszych kamienic Trójmiasta, których wygląd sprawia, że czujemy jakbyśmy cofnęli się w czasie.  Nie trudno więc się dziwić, że nasi Inwestorzy wybrali właśnie to miejsce. Założeniem projektu było zachowanie klimatu starej kamienicy i połączenie jej z nowoczesnymi rozwiązaniami. Wszystko to powstawało z porozumieniem z konserwatorem zabytków.

PROJEKT VODA – GDAŃSK JASIEŃ

Projekt mieszkania dla młodej pary, która lubi jasne i subtelne wnętrza. Odcienie bieli, szarości i beżu w połączniu z drewnem dębowym oraz kaflami lastryko, stworzyły przytulny, nastrojowy klimat. Ścianka ze szkłem i elementami czarnej stali idealnie przełamuje jasną paletę barw i nadaje wnętrzu wyjątkowego charakteru.

APARTAMENT SURFERA

Apartament mieści się w doskonałej lokalizacji – tuż obok kina Polonia, Świętojańskiej, Skweru Kościuszki i tysiąca innych atrakcji miasta Gdynia. Obszerna klatka schodowa prowadzi do apartamentu o iście europejskim klimacie. Inwestor poprosił, aby Jego kawalerka pozwoliła na wygodne mieszkanie, przyjmowanie gości oraz pracę. Dostaliśmy ścisłe wytyczne co do charakteru, jaki ma mieć wnętrze dlatego bardzo szybko osiągnęliśmy satysfakcjonujący obie strony efekt.

ARCHITEKTÓW, CZYLI KOBIECA KAWALERKA W GDYNI ORŁOWO

Projektowi patronowało jedno słowo: kobiecość. Klimat stworzyły zaś pianino, kominek (w wersji „eco”), bladoróżowe kafle, marmur, miedź w dodatkach. W Sypialni spektakularna tapeta oraz imponujących rozmiarów garderoba.

OPACKA – RODZINIE, ELEGANCKO, PRZYTULNIE 

Czteroosobowa rodzina poprosiła o komfortowe i eleganckie mieszkanie. Inwestorka miała bardzo sprecyzowane oczekiwania i gust, dlatego praca nad projektem przebiegła błyskawicznie!

SOPOT DOLNY Z NUTKĄ VINTAGE

Osią projektu były piękne meble vintage należące do Inwestorki (duńskie projekty z lat 50- tych XX wieku) oraz płytki marki Grazia Ceramiche. Do tego szczypta odważnej zieleni, trochę ciekawych dodatków i koncept był gotowy.

PRUSZCZ GDAŃSKI (DOM Z ŻYRAFĄ)

Prace nad projektem tego niezwykłego domu rozpoczęły się od dwu decyzji: zachowania oryginalnego, niewykończonego betonowego sufitu i oraz skonstruowania lampy-żyrafy. Inwestor potrzebował pomocy Pracowni aby selekcjonować swoje pomysły i aby… pogodzić się z myślą że nie każdą kreatywną ideę zrealizuje. Praca nad domem z żyrafą była dla nas prawdziwą ucztą. Finalnie powstało wnętrze z loftowym sznytem, z dekoracjami odzwierciedlającymi poczucie humoru właściciela, pełne starannie zaprojektowanych mebli (skrojonych na miarę potrzeb Inwestora) i z cieszące feerią barw, tekstur i mnóstwem niespodzianek.

MIKROKAWALERKA W SOPOCIE 

Inwestorka zdecydowała się na projekt i remont 20 metrowej kawalerki – bo planowała spędzać tam czas w weekendy, bo ciężkim tygodniu pracy. Biżuteryjne płytki Equipe oraz baterie Bruma, dobre jakościowo zabudowy i meble – to było główne założenie. Kawalerka z pięknym widokiem, kilka kroków od plaży.

MĘSKI MINIMALIZM – AZYMUT GDYNIA

Inwestor poprosił o minimalistyczne wnętrze z kilkoma “smaczkami”. Stąd panele Kalithea wielofunkcyjny stolik Rubi od BoConcept czy chowana ławeczka w przedpokoju. I do tego akcent zieleni – ulubiony kolor Inwestora.

TOKARY – DLA FANÓW HARREGO POTTERA 

Segment mieszkalny młodego małżeństwa zrealizowany w dużym reżimie finansowym. Miało być bardzo prosto, ale przytulnie. Inwestorzy “zakazali” używania bieli w palecie barw. Motywy zwierzęce miały nawiązywać do weterynaryjnego wykształcenie Pani Domu. Pan Domu zażyczył sobie pokój dla gracza.

TATRZAŃSKA (W GDYŃSKIEJ KAMIENICY Z HISTORIĄ)

Działki Leśne to jedna z najbardziej urokliwych dzielnic Gdyni. Mieliśmy przyjemność projektować mieszkanie dla Właścicieli lokum mieszczącego się w willi, w której było czuć na każdym kroku duch architekta – jednego z budowniczych Gdyni. Ważne było, aby nie tylko uwzględniać uwagi konserwatora oraz wkomponować w projekt widok z okien.

REZYDENCJA CHARIYA

Projekt wakacyjnego apartamentu na Ko Samui (Tajlandia) okazał się być niezwykłą przygodą dla Zespołu Conceptowni. Samui to trzecia, co do wielkości wyspa w Tajlandii, jej obszar wynosi 233 km². Wyspa w najwęższym miejscu, ma 21 km i w najszerszym miejscu 25 km szerokości. Infrastruktura transportowa pozostawia jeszcze wiele do życzenia/przysparza budującym tam developerom wiele finansowych niespodzianek… Udało się nam jednak zrealizować główny cel (ściśle powiązany z budżetem inwestycji): połączyć europejski luksus z tajskim klimatem i możliwościami lokalnych rzemieślników oraz artystów. Polski Inwestor wskazał konkretnych dostawców na miejscu (na wyspie), z których produktów i usług chce skorzystać. Specjalnie do tego apartamentu powstały obrazy, rzeźby, spektakularny żyrandol, łóżko na betonowym podeście, czy wykonany z bambusa baldachim oraz konstrukcje na łazienkowe rośliny (rośliny w łazience to nie tylko ozdoba, ale także skuteczny wabik na gekony, które w tajskich domach pełnią bardzo pożyteczną funkcję). Dookoła Apartamentu usytuowany jest przestronny taras. Widok – bezpośrednio na plażę i turkusową toń Zatoki Tajlandzkiej. Rezydencja Chariya to dwanaście 80-metrowych apartamentów, z których każdy spełnia marzenia Właściciela o wakacjach na „rajskiej wyspie”.